Slik skaper Skårbrevik Trafikkskole trygge sjåfører

Skårbrevik Trafikkskole på Moa i Ålesund tilbyr opplæring i førerkortklassene B, BE og moped, samt trafikalt grunnkurs. Tidligere i år overtok Ole Årseth som eier og daglig leder av den tradisjonsrike trafikkskolen. Årseth har selv 19 års erfaring som Trafikklærer og ønsker å være mest mulig ute på kjøreopplæring med elever.

Hvorfor velge Skårbrevik Trafikkskole?

Skårbrevik Trafikkskole vektlegger kvalitet i undervisningen. Derfor er lærerne bevisst på å tilpasse undervisningen til hver enkelt elev. Ferdighetene og tidligere kjøreerfaring ved oppstart kan være svært ulik. Tilpasset undervisning gir suksess for elevene. – Som en bekreftelse kan jeg nevne at jeg kun har hatt en elev med stryk det siste året. Det er godt under gjennomsnittet i Norge, sier Ole Årseth fornøyd. Førerprøven er likevel bare et delmål. Det viktigste er å ha kunnskap og holdninger som gjør at en kan ferdes trygt i trafikken. Hele livet gjennom.

Positiv adferd i trafikken

– Vår pedagogikk er at vi ønsker å stimulere ønsket adferd i trafikken. Vi velger heller å oppmuntre elevene enn å være masete, forteller Årseth. – En 18-åring som er på bykjøring for første gang vil eksempelvis ha nok med å følge med på veien foran bilen. For en fersk sjåfør kan det virke stressende om jeg da maser om å følge med i speilene. Derfor roser jeg heller eleven veldig de gangene speilene brukes riktig. Da kommer den gode speilbruken av seg selv, smiler Årseth.

Tilpasset opplæring for hver enkelt

Vi tilpasser opplæringen etter den enkelte elevens ferdigheter, trygghet og personlighet. Noen elever starter som usikre i trafikken. De bør gis støtte og oppbygging til å kunne ta egne selvstendige valg. Andre elever kan ha en overdreven tro på egne tanker og valg, og følger bare reglene som passer de selv. Tidligere ble gjerne den type elever møtt med henvisning til lover og regler. Nå jobber vi mye mer med refleksjon, og det å få elevene til å forstå hva deres valg vil innebære for andre. Slik får elevene eierskap til endret adferd og det oppleves positivt for de, understreker Aarseth.

Hvor ofte starter nye kurs hos Skårbrevik Trafikkskole?

Gjennom året starter vi minst ett nytt kurs pr måned. Det er lurt å bestille trafikalt grunnkurs i god tid. Det er også en fordel å være tidlig ute når en skal starte med kjøretimer og den praktiske delen av opplæringen. Slik får vi lagt en god og realistisk plan frem til bestått førerprøve. – Det er alltid en gledens dag når elevene står der stolt med førerkortet i hånden! avslutter Ole Årseth hos Skårbrevik Trafikkskole.

 

Ring oss gjerne for mer informasjon og tilbud:

70 14 58 00 (kontor) eller 926 85 019 (Ole Årseth, trafikklærer)

e-post: moa@skarbrevik.no